Το It Girl ανακαλύπτει την Αθήνα παρέα με την Εβίνα Αλεξανδρή

Μία φίλη που χαίρομαι να παρακολουθώ τη δουλειά της είναι η Εβίνα Αλεξανδρή. Ενώ θα μπορούσε να μείνει στη φωτογραφία, κάτι που κάνει καλά άλλωστε, πήγε ένα βήμα παρακάτω και χρησιμοποίησε το video και τις εναέριες λήψεις. Όταν όλα αυτά ενσωματώθηκαν στο Discover Athens, το blog για όλους όσους αγαπούν την Αθήνα και θέλουν να ανακαλύψουν τα κρυφά σημεία της, αποφάσισα να την συστήσω στους φίλους του It Girl.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έψαχνα την ευκαιρία για να την συναντήσω στο φυσικό της περιβάλλον, το κέντρο της πόλης. Καφεδάκι στο χέρι και βόλτα, λοιπόν. Τραβήξαμε, φυσικά, τις απαραίτητες φωτογραφίες και έμαθα όσα χρειαζόμουν για να σας παρουσιάσω την Εβίνα και το blog της με τον τρόπο που πρέπει!

Αποφάσισα να φτιάξω ένα blog το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλα όσα αγαπάμε εμείς οι Αθηναίοι και όλα όσα έχουμε ακόμα να ανακαλύψουμε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Discover Athens.

Όσοι μένουμε στην Αθήνα πραγματικά έχουμε την ανάγκη ενός blog σαν το Discover Athens, που συγκεντρώνει ό, τι μας αρέσει στην πόλη, όπως club, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας αλλά και όλα τα trends. Πώς προέκυψε η ιδέα και πότε αποφάσισες να το ξεκινήσεις;

Πέρυσι έμενα στη Γαλλία για 9 μήνες περίπου και η Αθήνα μου έλειπε πάρα πολύ! Η βουή της, η ζωντάνια της οι συνήθειές της! Όταν είσαι λοιπόν σε απόσταση σκέφτεσαι κάποια πράγματα διαφορετικά, πως μπορείς να εξελιχθείς, τι καινούριο θέλεις να κάνεις, τι διαφορετικό θα μπορούσες να προσφέρεις. Αποφάσισα, λοιπόν, λίγο πριν επιστρέψω να φτιάξω ένα blog-site το οποίο θα συμπεριλαμβάνει όλα όσα αγαπάμε εμείς οι Αθηναίοι και όλα όσα έχουμε ακόμα να ανακαλύψουμε. 

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Discover Athens. Εδώ και τρία χρόνια σχεδόν είχα την ευκαιρία να γράφω σε στήλες διάφορων περιοδικών και πάντα ήθελα να έχω κάτι δικό μου που να συνδυάζει την αγάπη μου για τη συγγραφή με το βίντεο και τη φωτογραφία.

Είναι καλή εποχή, λόγω κρίσης, για ένα εγχείρημα σαν κι αυτό;

Πιστεύω ότι κάποια πράγματα ίσως να είναι λίγο πολύ στο μυαλό μας. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τις καταστάσεις παθητικά, αλλά να βρίσκουμε λύσεις και να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Εδώ και έξι χρόνια σχεδόν δημιουργώ βίντεο για επιχειρήσεις, μαγαζιά, κι αθλητές. Βλέποντας ότι ο κόσμος δυσκολεύεται να ανταποκριθεί οικονομικά, αποφάσισα να δώσω την ευκαιρία μέσω του Discover Athens να μπορεί κάποιος να παρουσιάσει αυτό που θέλει με πιο προσιτά δεδομένα.

Όταν λέμε Αθήνα φαντάζομαι ότι το Discover Athens δεν περιορίζεται στο κέντρο. Σε ποιες περιοχές κινείται, λοιπόν; Έχεις αγαπημένα μέρη στην πόλη; Ως προς το blog υπάρχουν μέρη που μονοπωλούν, ας πούμε, το περιεχόμενο;

Περιλαμβάνεται όλος ο νομός Αττικής. Το Discover Athens θα κινηθεί όπου υπάρχει το ξεχωριστό, το καινούριο, το ψαγμένο. Είμαστε πολύ επιλεκτικοί με τα θέματά μας και δε μας αρέσει να παρουσιάζουμε μαζικά θέματα, απλά και μόνο για να έχουμε κάτι να πούμε. Θα δείξουμε αυτό που θα μας τραβήξει την προσοχή και θα το αγαπήσουμε! Αγαπάμε ιδιαίτερα το κέντρο, όμως δε θέλουμε να μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον, καθώς η Αθήνα κρύβει και άλλες πολλές μαγικές περιοχές!

Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει και μια αγγλική εκδοχή του blog; Πιστεύω ότι θα βοηθούσε τους ξένους επισκέπτες της Αθήνας, εκτός αν υπάρχει μια φιλοσοφία only locals.

Πριν δημιουργήσω το blog ήμουν πολύ ξεκάθαρη με την εκδοχή του. Θα αφορά μόνο locals. Δεν ήθελα να φτιάξω έναν ακόμα τουριστικό οδηγό. Ήθελα να είναι ένα μαγικό εγχειρίδιο για μας τους Αθηναίους, που λατρεύουμε το αλαλούμ της πόλης μας.

Το Discover Athens θα κινηθεί όπου υπάρχει το ξεχωριστό, το καινούριο, το ψαγμένο. Είναι ένα μαγικό εγχειρίδιο για μας τους Αθηναίους, που λατρεύουμε το αλαλούμ της πόλης μας, κι όχι ένας ακόμα τουριστικός οδηγός.

Οι στήλες είναι διαφορετικές σε σχέση με ό, τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αντίστοιχα blog. Εκδηλώσεις, γεύσεις, shopping και νέα. Πού εστιάζεις και πώς επιλέγεις τα θέματα;

Ήθελα το blog να είναι ευανάγνωστο για τον επισκέπτη, να μην μπαίνει μέσα στο site και να χάνεται στα κείμενα και στις στήλες. Για αυτό και αποφάσισα οι κατηγορίες να είναι λίγες και καλές και παράλληλα να καλύπτουν σχεδόν τα πάντα. Μπορείς να βρεις από το που μπορείς να ψωνίσεις μέχρι σε ποιο μπαράκι ή εστιατόριο μπορείς να διασκεδάσεις, συναυλίες ή θεατρικές παραστάσεις, free events ή ακόμα κάποιο διαφορετικό μέρος να κάνεις τη βόλτα σου. Επιπλέον, προστέθηκε και άλλη μία κατηγορία με Airbnb σπίτια, στην οποία θα παρουσιάζονται και θα προωθούνται τα πιο ξεχωριστά -Aibnb- σπίτια της πόλης μας. Θα υπάρχουν φωτογραφίες και η κριτική μας.

Γνώρισα το site, όταν είδα το αφιέρωμα στο Κουμπάκι, ένα σύντομο κείμενο, tips κι ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο βίντεο. Αυτή είναι η φιλοσοφία; Έμφαση στο βίντεο και τη φωτογραφία, λοιπόν;

Λοιπόν, το Κουμπάκι ουσιαστικά σηματοδότησε και την επίσημη έναρξη του blog. Είναι ένα μαγαζί ξεχωριστό, στην καρδιά της Αθήνας, όπου ο χαρακτήρας του ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του site. H Ειρήνη Βιτώρου είχε την καλοσύνη να μας φιλοξενήσει και να κάνουμε μία βίντεοπαρουσίαση του χώρου της και των δημιουργημάτων της.

Οι παρουσιάσεις των θεμάτων γίνονται ανάλογα με το τι θα προτιμήσει και ο ιδιοκτήτης ή ο δημιουργός. Η φιλοσοφία είναι να γράφουμε to the point και, μαζί με το οπτικό υλικό, να δίνουμε στον αναγνώστη την ευκαιρία να δει αυτό που είδαμε με τα μάτια μας και να ανακαλύψει μαζί μας αυτό το μαγικό και ιδιαίτερο που ανακαλύψαμε.

Προστέθηκε και άλλη μία κατηγορία με Airbnb σπίτια, στην οποία θα παρουσιάζονται και θα προωθούνται τα πιο ξεχωριστά Aibnb σπίτια της πόλης μας. Θα υπάρχουν φωτογραφίες και η κριτική μας.

Θέλω να μου μιλήσεις για σένα, γνωριστήκαμε κατά τη διάρκεια των σπουδών μας, αλλά άλλαξες εντελώς πορεία. Πότε μπήκε η φωτογραφία στη ζωή σου; Έπειτα ήρθε το βίντεο και τον τελευταίο καιρό και η aerial φωτογραφία; Τί σου αρέσει περισσότερο απ’ όλα;

Η φωτογραφία και το βίντεο ήταν απλά χόμπι που εν καιρώ έγινε επάγγελμα, αγαπώντας το, όμως, σα να είναι ακόμα χόμπι! Και τι εννοώ με αυτό; Ότι όταν αγαπάς κάτι, δεν το βλέπεις ως μια δουλειά καθημερινή ή ως ρουτίνα, γι αυτό και άλλαξε η πορεία μου. Επιλέγω όμως  πάντα να κάνω projects που με εκφράζουν καλλιτεχνικά και όχι μαζικά. Το aerial video και η φωτογραφία θεωρώ ότι δίνουν μία άλλη οπτική στο project, απογειώνοντάς το πραγματικά. Δεν μπορώ να επιλέξω τι μου αρέσει περισσότερο, ίσως γιατί τα αγαπώ όλα το ίδιο και το καθένα μου δίνει το δικό του τρόπο να εκφραστώ μέσα από αυτό.

Βλέποντας το portfolio σου, βρήκα αρκετά θέματα. Τί σου αρέσει να φωτογραφίζεις πιο πολύ; Πώς πιστεύεις ότι θα εξελιχθείς;

Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω extreme sports, λατρεύω το food photography και τα πορτραίτα. Τον τελευταίο χρόνο, όμως, έχω φάει ένα κόλλημα -να το πω κι έτσι- με τις άδειες εικόνες. Άδειες εικόνες εννοώ αυτές που δεν περιέχουν το ανθρώπινο στοιχείο, αλλά η παρέμβαση του ανθρώπου είναι αισθητή. Τις αγαπώ για πολλούς λόγους. Πρώτον, για αυτό το συναίσθημα της μελαγχολίας που σου προξενούν. Για παράδειγμα, ένα άδειο αρχιτεκτονικό κάδρο έχει τη δύναμη να διεγείρει περισσότερα συναισθήματα και αναμνήσεις. Δεύτερον, σου δίνεται πιο εύκολα η δυνατότητα να φανταστείς τον εαυτό σου μέσα στο απεικονιζόμενο μέρος.

Για το πως πιστεύω ότι θα εξελιχθώ… Δε μου αρέσουν οι προβλέψεις. Αυτό που ξέρω και αυτό που πιστεύω πως με έφερε ως εδώ είναι μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων και μια ροή ενέργειας που συμβαίνει, γιατί συμβαίνει…

Το Discover Athens θα μεγαλώσει – διευρυνθεί στο μέλλον; Θα δούμε περισσότερες δουλειές σου δημοσιευμένες; Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

Πιστεύω σε ένα χρόνο από τώρα το Discover Athens θα έχει μεγαλώσει αρκετά και θα δείτε πολλές και όμορφες αλλαγές. Δε θα αποκαλύψω τα σχέδιά μου, θα τα δείτε εν καιρώ, καθώς σιγά σιγά θα δημοσιεύονται. Μπορείτε να ανακαλύπτετε περισσότερα για τα projects μου στα παρακάτω links:

Αν δεν έχετε επισκεφτεί μέχρι στιγμής το Discover Athens, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Το Portfolio της Εβίνας Αλεξανδρή μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Ακολουθείστε το Discover Athens στο Facebook.

Ακολουθείστε την Εβίνα στο Instagram.

Το Discover Athens είναι ένα μαγικό εγχειρίδιο για μας τους Αθηναίους κι όχι ένας ακόμα τουριστικός οδηγός.

Για περισσότερες φωτογραφίες, νέα και συνεντεύξεις, ακολουθείστε το

It Girl στο Facebook

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *