3 βόλτες στην καραντίνα: Το περπάτημα ταιριάζει στην Αθήνα!

Το It Girl φορά τα αθλητικά του και προτείνει 3 βόλτες για την καραντίνα στην Αθήνα. Όσο εντείνονται οι περιορισμοί, τόσο λιγοστεύουν οι διέξοδοι στην πόλη. Ευτυχώς, το περπάτημα, ως τρόπος διαφυγής, δεν θα μας προδώσει ποτέ. Σήμερα, λοιπόν, θα πάμε όσο μακριά μας βγάζουν τα πόδια μας!

quarantine_walks_1
Σήμερα θα πάμε όσο μακριά μας βγάζουν τα πόδια μας!

Βόλτες στην Αθήνα αφ’ υψηλού

O Λυκαβηττός, το πανόραμα των Αθηνών, παρακολουθεί ό, τι συμβαίνει στην πόλη από ψηλά και παραμένει τόπος έρωτα, ρομαντζάδας, παρέας και ψυχανάλυσης. Προσφέρει, δηλαδή, όλα όσα χρειαζόμαστε στην καραντίνα, χωρίς να απομακρυνθούμε από το κέντρο της πόλης. Οι βόλτες στο λόφο προϋποθέτουν μια μόνο μετακίνηση κι αυτή σε… ύψος!

Με 277 μέτρα υψόμετρο, ο λόφος του Λυκαβηττού θα ήταν ο υψηλότερος των Αθηνών, αν δεν υπήρχαν τα Τουρκοβούνια, που είναι πιο ψηλά κατά περίπου 70 μέτρα. Αν η καραντίνα συνεχιστεί, θα μας βγάλουν κι εκεί σύντομα τα πόδια μας.

Επιστρέφοντας, όμως, στο Λυκαβηττό, στο λόφο μπορείτε να ανεβείτε ακολουθώντας το δρόμο που οδηγεί στο θέατρο ή, εναλλακτικά, από τα μονοπάτια της νότιας και της ανατολικής πλευράς. Σε κάθε περίπτωση, για ορόσημο θα έχετε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην κορυφή. Αν φτάσετε ως εκεί, η θέα είναι εκπληκτική, ειδικά το ηλιοβασίλεμα.

quarantine_walks_2
Από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου η θέα είναι εκπληκτική, ειδικά το ηλιοβασίλεμα.

Ο Λυκαβηττός, στην καραντίνα, θα σας μάθει καλύτερα την Αθήνα και μάλλον θα σας ωθήσει στο να την αγαπήσετε περισσότερο, αφού 227 μέτρα ψηλά θα χαζέψετε την ομορφιά της, χωρίς το θόρυβό της. Κρατήστε κατά νου ότι για βόλτες σαν κι αυτή, εκτός από τα αθλητικά σας, θα χρειαστείτε σίγουρα και μια φωτογραφική μηχανή.

Βόλτες σε αναζήτηση τέχνης

Οι βόλτες καραντίνας συνεχίζονται κεντρικά, δίπλα στο σταθμό μετρό Κατεχάκη, σε ένα πάρκο κρυμμένο ανάμεσα σε 2 οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Μιλάμε για το Άλσος Στρατού στο Γουδή, μια έκταση 330 στρεμμάτων, με χώρο άφθονο για πολλές δραστηριότητες.

quarantine-walks-3
Στον εξωτερικό χώρο της Γλυπτοθήκης υπάρχουν γλυπτά, κυρίως σύγχρονης τέχνης. 

Σε αναζήτηση τέχνης, μέσα το Άλσος θα συναντήσετε και τα δύο κτίρια της Εθνικής Γλυπτοθήκης, που λειτουργεί ως παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται ελληνικά γλυπτά του 19ου και 2ου αιώνα, στο ένα κτίριο, ενώ στο δεύτερο κτίριο γίνονται οι περιοδικές εκθέσεις. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν γλυπτά, κυρίως σύγχρονης τέχνης.

Μεγάλο τμήμα του Άλσους καλύπτεται από εκτάσεις με γρασίδι, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Η μεγάλη, τέλος, αναξιοποίητη επιφάνεια πίσω από την Γλυπτοθήκη προσφέρεται για αρκετά χιλιόμετρα ποδηλάτου.

quarantine-walks-4
Βόλτες σε αναζήτηση τέχνης…

Βόλτες σε έναν κήπο στην καρδιά της πόλης

Για την τρίτη βόλτα καραντίνας θα μετακινηθούμε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το μετρό του Συντάγματος, στον Εθνικό Κήπο, που μαζί με τον κήπο του Ζαππείου μεγάρου, αποτελούν 284 στρέμματα πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

Ο Κήπος είναι προσβάσιμος από επτά εισόδους. Από την κεντρική είσοδο στη Λεωφόρο Αμαλίας, από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, τρεις εισόδους στην οδό Ηρώδου Αττικού και από ακόμη δύο στην περιοχή του Ζαππείου. Στο εσωτερικό του, υπάρχει ένα δίκτυο μονοπατιών συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων, ώστε το περπάτημα να μη σταματά ποτέ.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει και η πλούσια χλωρίδα του Εθνικού Κήπου, η οποία κατά τα 4/5 είναι εξωτικής προέλευσης. Την απαρτίζουν περισσότερα από 500 είδη φυτών, εκ των οποίων τα 100 είναι δέντρα.

quarantine-walks-5
284 στρέμματα πρασίνου στην καρδιά της πόλης!

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *