Αποκαλόκαιρο στην Αίγινα: Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για διακοπές;

Αρχαίοι ναοί, μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινά μοναστήρια και ξωκλήσια, Καποδιστριακά και Αρχοντικά κτίρια, αλλά και κατοικίες μιας μεγάλης παρέας καλλιτεχνών του περασμένου και αυτού του αιώνα.

Ο Ναός της Αφαίας τον χειμώνα

Εδώ η μαγεία δεν έχει εποχές. Αλλά η κορυφή του λόφου είναι πολύ πιο φιλόξενη χωρίς τον ήλιο από πάνω. Η θέα από το ναό είναι μεθυστική, το τοπίο σε συνεπαίρνει και ο χρόνος χάνεται ανάμεσα στους κίονες όσο ρεμβάζεις τη θάλασσα, τον πευκόφυτο περίγυρο και τη γείτονα πρωτεύουσα.

Τα μουσεία και τα Καποδιστριακά κτίρια, που τα γυρνάς όλα σε μία ημέρα

Το Αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και στον ναό της Κολώνας. Το Λαογραφικό, μέσα στην πόλη. Του Καπράλου, σπίτι και μουσείο μαζί. Όλα μικρά σε μέγεθος και απόσταση, όλα τεράστια σε αξία και ιστορία. Σας προτείνουμε να ξεναγηθείτε επίσης στα κτήρια της εποχής του πρώτου Κυβερνήτη, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο της πόλης: Το Εϋνάρδειο Διδασκαλείο, το Κυβερνείο, η Εθνική Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη, ο Πύργος του Μαρκέλλου, το Ορφανοτροφείο (οι περιβόητες φυλακές), το Δημοτικό Θέατρο.

Οι ταβέρνες. Και οι ψαροταβέρνες

Από τη μια επιλέγετε ανάμεσα σε αυτές που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα, τις πιο βουνίσιες, με τα βαριά τζάκια και την μυρωδιά του ψητού. Με κλασικά, χειμερινά πιάτα εκτελεσμένα σε παραλλαγές με ντόπια πεντανόστιμα υλικά. Κόκορας με μακαρόνια, κοκκινιστά, σταβλίσιες, ρεβυθάδες. Από την άλλη, οι γνωστές θαλασσινές ταβέρνες. Στο λιμάνι, στις Πόρτες και στην Πέρδικα. Με το ψάρι να βγαίνει φρέσκο από τους ψαράδες και τους ψήστες να βγάζουν όλο το μεράκι τους, απαλλαγμένοι από το φόρτο του καλοκαιριού.

Με απογευματινό δρομολόγιο Παρασκευής, αν θέλεις να πας όλο το ΠΣΚ. Με 2 πρωινά Σαββάτου, αν θες να πας ΣΚ. Με 2 πρωινά Κυριακής, αν θες να πας απλά μονοήμερο. Μονοήμερο μπορείς να πας και το Σάββατο, γιατί έχει και απογευματινά επιστροφής. Και όλα τα δρομολόγια, μπορείς να τα βρεις στο sf.gr.

share post to:

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.