Τρέξιμο στην Αθήνα: 3 διαδρομές για δρομείς από το It Girl!

Το It Girl φορά τα αθλητικά του και προτείνει 3 διαδρομές για τρέξιμο στην Αθήνα. Όσο εντείνονται οι περιορισμοί, τόσο λιγοστεύουν οι διέξοδοι στην πόλη. Ευτυχώς, η άσκηση, ως εκτόνωση, δεν θα μας προδώσει ποτέ. Σήμερα, λοιπόν, θα τρέξουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε μακριά απ’ ό, τι μας βαραίνει!

Για προπόνηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Μπορείτε να φανταστείτε έναν εξωτερικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο για δρομείς, που να προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη, του Φιλοπάππου, το ναό του Ολυμπίου Διός, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και στο λόφο του Λυκαβηττού… Θέλετε κι άλλα;

Στο πέταλο των 500μ. που βρίσκεται πίσω και ολόγυρα από το Παναθηναϊκό Στάδιο, πάνω στο λόφο του Αρδηττού, κάποιοι κατατοπισμένοι -κι όχι μόνο- δρομείς προπονούνται πάνω στο εξαιρετικής ποιότητας έδαφος από καρβουνόχωμα, ατενίζοντας τα μνημεία της πόλης. Επιπλέον, τα ανηφορικά δρομάκια του λόφου προσφέρονται για πεζοπορία, προθέρμανση, για yoga ή διαλογισμό.

panathinaiko_stadium
Στο πέταλο του Παναθηναϊκού Σταδίου, πάνω στο λόφο του Αρδηττού, κάποιοι κατατοπισμένοι δρομείς προπονούνται…

Για τρέξιμο στο Αττικό Άλσος

Τόσο ψηλά όσο στο Λυκαβηττό, με θέα όλη την πόλη και, συγκεκριμένα, το Γαλάτσι, το Πολύγωνο και το Ψυχικό, το Αττικό Άλσος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για άσκηση. Η υψηλή κλίση δεν θα πρέπει να σας πτοήσει, όλο είναι θέμα δοκιμής και, κατ’ επέκταση, αντοχής. Όσο πιο ανηφορικά, άλλωστε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Λίγο πιο δίπλα, η Φιλοθέη είναι μια γνωστή περιοχή στους αθηναίους δρομείς. Τρέξτε το φημισμένο πλέον “πεντάρι“, από τη Φιλοθέη στο Ψυχικό ή και ανάποδα, μια διαδρομή προστατευμένη σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της πόλης.

attiko_alsos
Τόσο ψηλά όσο στο Λυκαβηττό, με θέα όλη την πόλη, το Αττικό Άλσος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για άσκηση.

Μια γρήγορη βόλτα στου Φιλοπάππου

Σκαλάκια, πλακόστρωτο (του αρχιτέκτονα Πικιώνη μάλιστα), άσφαλτος και χώμα. Πολλά τερέν σε μια μόνο διαδρομή και το καλύτερο απ’ όλα, δε χρειαστεί να μετακινηθείτε από το κέντρο της πόλης. Ποιος είπε ότι η Αθήνα, με τη στενή έννοια, δεν προσφέρει διεξόδους για άσκηση;

Ο λόφος του Φιλοπάππου ενδείκνυται και για όσους προτιμούν μια πιο “δύσκολη πίστα”, αφού υπάρχουν πολλές ανηφόρες και κατηφόρες, όπως και τα σκαλοπάτια δίπλα στο θέατρο της Δώρας Στράτου για τους πιο προχωρημένους. Δοκιμάστε το!

filopapou
Σκαλάκια, πλακόστρωτο, άσφαλτος και χώμα… και μοναδική θέα!

3 διαδρομές για τρέξιμο στην Αθήνα για να φύγουμε -όσο πιο γρήγορα μπορούμε- μακριά απ’ ό, τι μας βαραίνει!

Για περισσότερες φωτογραφίες, νέα και προορισμούς, ακολουθείστε το

 It Girl στο Facebook

Leave A Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *